Închiderea minelor ar putea fi amânată

Data publicării:
miner

Este vorba despre minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. Deşi autorităţile s-au angajat în faţa Comisiei Europene să închidă cele patru mine până la sfârşitul anului 2018, Andrei Gerea spune acum că vrea să negocieze un alt termen. 2024, cel mai devreme. Decizia de închidere a minelor nerentabile a fost luată acum cinci ani, în condiţiile în care acestea sunt adevărate găuri negre pentru buget.

Complexul Energetic Hunedoara, care are peste 6.600 de angajaţi, a înregistrat la sfârşitul anului trecut pierderi de peste 350 de milioane de lei și datorii de 935 de milioane de lei.

Noi vom face demersuri, ne-am angajat în acest mod și față de Hunedoara, vom face demersuri la nivelul Comisiei Europene pentru prelungirea termenului de închidere a minelor de la 2018 la cel puțin 2024. Noi trebuie să prezentăm un plan de restructurare și revitalizare, urmând ca în funcție de ce va da analiza ce va fi făcută cu un consultant de specialitate care urmează să fie selectat să luăm cea mai bună decizie pentru complex”, a declarat Andrei Gerea, ministrul Energiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri