Industria, creștere încetinită în mai

Data publicării:
fabrica confectii

Industria, sector care reprezintă aproape un sfert din economia românească, a înregistrat în mai o creştere a producţiei cu 1,2%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm încetinit faţă de cel din luna aprilie.


În aprilie, producţia industrială a crescut, ca serie brută, cu 3,6%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit News.ro.

În mai, faţă de luna corespunzătoare din anul trecut, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,2%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+2%).

Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 3,5%, respectiv cu 2,2%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,6%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+3,6%).

Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au fost mai mici cu 3,5%, respectiv cu 1,5%, serie ajustată.

În primele cinci luni, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+5,1%) şi industriei extractive (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,7%.

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, producţia industrială a fost mai mare ca serie brută cu 8,2%.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri