Inspectorii Antifraudă: „Şefu', ce fac, ar cam trebui să plecăm fără să dăm amendă....”

Data publicării:
gabriel biris cu burtiera 24 minute-1

Gabriel Biriș a declarat că este nevoie de o simplificare a legislației, iar în momentul de față se lucrează la niște măsuri de simplificare, dar, a subliniat oficialul, este nevoie și de o schimbare de mentalități, în special din partea administrației.

„Trebuie să fim echilibrați și să înțelegem că inspectorii primesc niște ordine, au niște constrângeri. Trebuie înțelepciune în momentul în care se dau aceste ordine. Dacă ei primesc ordine „du-te și rupe-i dinții”, o să rupă dinții, din păcate, pentru că inspectorul depinde de salariu, piața nu e foarte mobilă... Să vă dau un exemplu: vin inspectorii de la Antifraudă, găsesc pe teren o anumită situație, ascultă explicațiile contribuabilului, i se pare că are dreptate, avea procesul-verbal scris. L-a sunat pe șefu': Şefu', ce fac, ar cam trebui să plecăm fără să dăm amendă!....Ce, bă, te-ai dus degeaba? Dă-le amendă! S-o conteste! A contestat-o, a câștigat, dar pagubele - că i s-a închis magazinul - cine le plătește?”, a spus Gabriel Biriș în emisiunea „24 de minute” de la digi24.ro.

Întrebat cum se schimbă aceste mentalități și acest fel de a lucra, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor a răspuns scurt, fără ezitare: „De la cap!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri