Interesul românilor pentru locuinţe noi a revenit. Cele mai ieftine apartamente, în sudul Capitalei 

Data publicării:
apartament bloc locuinte

În nordul Capitalei, preţurile sunt în continuare mari din cauza terenurilor scumpe, în timp ce în sud sunt cu până la jumătate mai mici.

Sute de oameni s-au aliniat pe scările Palatului Parlamentului pentru a intra la târgul imobiliar.

După cinci ani de secetă pe piaţa imobiliară, în care tranzacţiile au fost blocate, iar preţurile au fost mereu în scădere, iată că oamenii stau din nou la rând pentru a-şi cumpăra o locuinţă.

Românilor li s-a deschis din nou apetitul pentru locuinţe, după ce preţurile au început din nou să crească, deşi cu doar două procente în primele trei luni din an.

În timp ce în nordul Capitalei dezvoltatorii au început să construiască şi blocuri pe lângă vilele deja ridicate, în sud s-au construit în anii de criză mii de locuinţe, datorită preţurilor scăzute ale terenurilor şi materialelor de construcţii. Avantajele se văd în preţurile cu peste 50% mai mici la apartamente.

Pipera la început nu a avut un renume senzaţional. Lipseau utilităţi, canalizare, mijloace de transport. Între timp, utilităţile au fost bine puse la punct, mijloace de transport sunt în toate parţile acestui cartier”, spune Iulian Smeu, consultant imobiliar.

Cele mai ieftine locuinţe sunt în sudul Capitalei. O garsonieră ajunge la 16.500 de euro, un apartament cu două camere costă 27.900 de euro, iar un apartament cu trei camere costă 36.500 de euro.

„Nu cred ca vor putea să se alinieze vreodată cu preţurile noastre, pentru că nu au cum. Diferenţele sunt foarte mari la achiziţia de terenuri. Momentan diferenţa e mare, chiar dublă. Vindem între 670 şi 850 de euro pe metru pătrat util, ei vând între 1500 şi 1700 de euro metrul. Deci mai au”, explică Grigore Cătălin Florin, directorul unui ansamblu rezidenţial.

Deocamdată multe construcţii, străzile nu sunt asfaltate, cam lasă de dorit tema parcurilor şi a locurilor de joacă pentru copii”, spune un participant la târg.

În Pipera, de exemplu, preţul vilelor a scăzut la jumătate, după ce dezvoltatorii nu au mai avut clienţi iar băncile care au finanţat proiectele încearcă acum să scape de peste 120 dintre acestea.

„Dacă ele se vindeau undeva în jurul a 300.000 de euro, acum preţul maxim ajunge undeva la 124.000 de euro plus TVA”, explică Bogdan Pârjol, consultant imobiliar.

Dincolo de preţ, infrastructura şi apropierea de mijloacele de transport în comun rămân condiţiile de care ţin cont cei care vor să cumpere o locuinţă.

În nord, o garsonieră ajunge la 39.500 euro, un apartament cu două camere 74.000 euro, iar unul cu trei 101.800 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri