Văcăroiu: Într-o primărie din România se pot fura 800.000 de lei anual

Data actualizării: Data publicării:
lei bancnote bani -agerpres - 17 august 2015

Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat joi că într-o singură primărie din România se pot fura anual 800.000 de lei din impozitele şi taxele locale preluate de la cetăţeni, iar un astfel de caz apare o dată sau de două ori într-o săptămână, la nivel naţional.

Vă dau un exemplu de săptămâna trecută, pe care l-am discutat în plenul Curţii, la o comună se fură 800.000 din impozitele şi taxele locale preluate de la cetăţeni. (...) Cazuri din acestea avem unul sau două pe săptămână. Nu este o treabă izolată (..) În 80% din astfel de cazuri în 24 de ore se aduc banii înapoi, dar furtul tot furt este”, a afirmat Văcăroiu.

Preşedintele Curţii de Conturi a mai spus că cel mai simplu control este verificare casieriei. „Se iau chitanţele pe un an de zile şi se însumează, după care verificăm cât are în trezorerie”, a completat preşedintele Curţii de Conturi.

Acesta a mai spus că anul trecut Curtea de Conturi a trimis pentru cercetare penală 124 de dosare penale din 3.200 de unităţi teritorale verificate. „Legea ne obligă ca în contextul în care conţin elemente infracţionale să le trimitem la cercetare penală”, a completat Văcăroiu.

Văcăroiu a mai spus instituţia pe care o reprezintă a dat 13.500 de măsuri, inclusiv de recupere a prejudiciilor, iar dintre acestea au fost contestate doar 1.500, ceea ce înseamnă o pondere de 11%.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri