Investiţie chineză la Craiova: 1800 de apartamente ieftine vor fi construite de muncitori olteni

Data publicării:
cr

Un investitor chinez va ridica la Craiova un cartier de locuinţe cu muncitori olteni şi materiale de construcţii cumpărate din Bănie. Aceasta a fost condiţia impusă de primăria Craiova firmei care va construi 1800 de apartamente ieftine după modelul celor de la Constanţa din deja celebrul cartier Henri Coandă.

 

Autorităţile estimează că este vorba despre câteva sute de oameni care vor fi angajaţi pe şantier, iar 80% dintre cei care vor lucra aici vor fi obligatoriu din Dolj. În plus, materialele de construcţii vor fi achiziţionate din oraş, o gură de oxigen pentru firmele de profil, grav afectate de lipsa comenzilor după îngheţarea pieţei imobiliare.

Proiectul, în valoare de 35 de milioane de euro, a fost aprobat de Consiliul Local, iar lucrările sunt pe cale să înceapă.

Primăria a concesionat către investitorul chinez un teren de circa 7 hectare pe care acesta va construi 1800 de locuinţe din banii proprii, iar apoi le va vinde craiovenilor la un preţ de maximum 400 de euro plus TVA pe metrul pătrat. Un apartament se va vinde aşadar cu preţuri cuprinse între 25.000 şi 45.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri