Investitorii străini în imobiliare au adus peste 120 de milioane de euro în firmele pe care le deţin în România

Data publicării:
tower center

Perspectivele se schimbă, în piaţa mondială sunt bani, dobânzile în plasamente sigure sunt foarte mici şi atunci oamenii încep să se orienteze şi către zone din care pot câştiga ceva mai mult. La noi, investitorii străini vin cu euro şi îi schimbă în lei pentru a-i putea folosi.

Cei mai mulţi bani, 33 de milioane de euro, i-a primit firma Tower Center, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, citate de MediafaxTower Center deţine un imobil de birouri în Piaţa Victoriei, finalizat în 2010 dar neocupat vreme de trei ani din cauza unor litigii, inclusiv pe teama autorizaţiei eliberate de primărie, un document care nu a fost respectat.

În 2012, clădirea de birouri a fost vândută, iar din această primăvară a început să fie ocupată de chiriaşi.

O altă finanţare importantă, de aproape 25 de milioane de euro, a primit firma Goldale Real Estate, controlată de omul de afaceri Ion Ţiriac şi de o companie spaniolă.

Un alt om de afaceri, grecul Ionnis Papelakes, a capitalizat cu 2 milioane de euro firma Star Imob, prin intermediul căreia a cumpărat centrul comercial City Mall din Bucureşti. Acesta va fi transformat în clădire de birouri.

Majoritatea finanţărilor au fost însă de ordinul a câteva milioane de euro. Banii au venit de la firme înregistrate în ţări cu regim fiscal permisiv precum Cipru, Olanda sau Luxemburg. Finanţări importante au mers şi către firme din afara Capitalei, în oraşe ca Timişoara şi Braşov.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri