Ion Ţiriac îşi face benzinării de un milion de euro

Data publicării:
ion tiriac FB

Ion Ţiriac a decis să intre pe piaţa aglomerată a benzinăriilor prin firma proprie, specializată în comerţul cu produse petroliere.

Prima benzinărie pe care holdingul omului de afaceri o va deschide în România va fi amplasată în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei. Pentru această staţie, grupul a investit 80.000 de euro.

Benzinăria va deveni funcţională înainte de Crăciun şi va include un tanc cu 3 pompe pentru motorină şi benzină, pentru autoturisme şi tiruri, şi un POS. De anul viitor, alte 14 astfel de benzinării urmează să apară în centrele pe care le controlează Ţiriac Auto. În total, suma investită în acest proiect va ajunge la 1 milion de euro şi va fi amortizată în 2-3 ani. Numai companiile din holdingul omului de afaceri consumă anual 4 milioane de litri de combustibil.

Diferenţa dintre preţul de comercial şi preţul de staţie este extrem de mare, deci pentru grup ar fi o mare economie, in primul rand. În grup, eu estimez undeva la 150.000 de euro - 200.000 de euro pe an”, a declarat Remus Hîrceagă, director general Oil Energy Trading.

Dar, pe lângă consumul propriu şi alimentarea maşinilor pe care le vinde compania omului de faceri, lanţul de benzinării se va adresa persoanelor fizice şi firmelor de distribuţie, transport sau taximetrie, care vor fi atrase în noile staţii cu preţuri mai mici, spun specialiştii.

Diferenţa este undeva la 30-40 de dolari pe mia de litri, care este foarte foarte mult. Asta înseamnă undeva la 10-12 bani minim care contează enorm. În momentul în care alimentezi maşina chiar şi din când în când se simte diferenţa, dar, în cazul firmelor de distribuţie sau taximetrie, când costul motorinei sau al combustibilului reprezintă poate cel mai mare cost, impactul va fi foarte foarte mare”, a mai spus Remus Hîrceagă.

În prezent, în Romania există peste 1.400 de benzinării. Cele mai multe staţii aparţin Petrom, Rompetrol şi LukOil. Numai anul trecut, în ţara noastră s-au consumat aproape 6 milioane de tone de combustibil, ceea ce s-a tradus prin vânzări de aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri