Ion Țiriac, pentru Digi24: „Sunt pentru acciză, dacă se fac 500 de kilometri de autostradă”

Data publicării:
tiriac-1

Omul de afaceri Ion Ţiriac spune că Guvernul ar trebui să se gândească mai mult şi la mediul de afaceri, nu doar la cum să obţină voturi cu orice preţ.

 „Totdeauna în anii electorali noi am avut problema ca partidele, fie cele de guvernământ, fie cele din opoziție, au făcut salturi mortale și au aruncat cu bani cât au putut numai ca să câștige voturi. După părerea mea, suntem complet out din context în momentul când vorbesti numai de pensii, numai de salariații publici și așa mai departe. Ce faci cu economia privată care îți ține toate pensiile, care îți ține tot ce este de ținut?”, a declarat pentru Digi24 omul de afaceri Ion Țiriac.

Relaţia tensionată dintre preşedinte şi premier nu este privită cu ochi buni de omul de afaceri, care spune că e nevoie de mai multă flexibilitate.

După părerea mea, este trist ceea ce se întâmplă, foarte puțină lume întelege treaba asta. Și mi-aș dori și eu ca domnul președinte să fie mai maleabil, dacă nu mai maleabil, să ierte ceva mai mult, iar Guvernul, din punctul ălălalt de vedere, tot așa, să caute să coopereze cu Președinția, pentru că altfel numai ne dăunează. Nu poți să spui că numai președintele e de vină, dar nu poți să spui nici că numai Guvernul e de vină”, spune Ion Țiriac.

În privinţa supraccizei la carburanți, omul de afaceri se declară în favoarea noii taxe, dar cu o condiţie. „Eu personal sunt pentru acea acciză atâta timp cât ea se duce într-un cont complet separat și chiar dacă e război, din contul ala nu se poate lua nimic și ăla se duce la infrastructura rutieră. (...) Am rămas singura țară din Europa care mai mergem încă pe drumuri de țară, pentru asta am pierdut fabrica lui Mercedes. Dacă din acciza asta se mai fac încă 500 de kilometri de autostradă, eu sunt pentru”, a mărturisit omul de afaceri.

La 1 aprilie, va intra în vigoare supraacciza de 7 eurocenţi pentru fiecare litru de carburant, ceea ce va însemna o creştere de cel puţin 40 de bani pe litrul de combustibil vândut la pompă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri