Isărescu despre victoria lui Trump: este încheierea unei forme de globalizare

Data actualizării: Data publicării:
MUGUR ISARESCU AGERPRES

Câştigarea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite de către candidatul republican Donald Trump marchează încheierea unei forme de globalizare stabilite în ultimii 25 de ani, cel puţin din partea SUA şi a Marii Britanii, iar starea din incertitudine din România şi zona euro va persista, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

MUGUR ISARESCU AGERPRES

Totuşi, bancherii de la Banca Centrală din România se aşteaptă la o continuare a politicii monetare actuale a Federal Reserve.

”Nu văd o schimbare a politicilor monetare peste ocean. Semnificaţia alegerilor din SUA este legată mai degrabă de încheierea unei forme de globalizare, aşa cum am înţeles-o noi în ultimii 25 de ani, cel puţin din partea a două ţări, SUA şi Marea Britanie”, a spus Isărescu.

Guvernatorul a avertizat că aceste schimbări contribuie la menţinerea unei stări de incertitudine la nivelul zonei euro, dar şi în România, iar BNR trebuie să păstreze o vigilenţă sporită pentru a preîntâmpina eventualele efecte negative.

Tot joi, la o altă conferinţă organizată la Bucureşti, consilierul lui Mugur Isărescu la BNR, Adrian Vasilescu, a caracterizat victoria lui Donald Trump ca finalul unui ciclu istoric centenar. 

“Dacă Trump a ieşit preşedinte probabil că jumătate de lume trebuie să se gândeasca la altă planetă. Nu îndrăznesc să fac previziuni. Poate că alegerea lui Trump a marcat o graniţă de sistem, vorbim de cicluri istorice de 100 de ani, şi ne pregătim pentru un alt ciclu de 100 de ani”, a spus Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri