Mugur Isărescu, duș rece pentru Guvern

Data actualizării: Data publicării:
isarescu

După ce liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat convingerea că majorarea veniturilor s-ar transfera în consum și mai departe în creștere economică, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, l-a contrazis: consumul fără politici de susținere este degeaba.

Recuperarea decalajelor pe care România le are faţă de alte state din Uniunea Europeană (UE) nu este ajutată prin stimularea consumului într-o perioadă în care acesta creşte fără politici macroeconomice de susţinere, în contextul în care strategiile sustenabile, necesare pentru o dezvoltare durabilă, sunt anticiclice, nu prociclice, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, potrivit News.ro.

”Pentru dezvoltare durabilă nu există substitut la politici economice fundamentale corecte, iar acestea nu sunt prociclice, ci anticiclice. (...) Stimularea consumului în perioada în care acesta creşte şi fără politici macroeconomice nu ajută la recuperarea decalajelor economice. Vrem să creştem mai repede, e normal, dar ca să creştem mai repede trebuie să stimulăm potenţialul de creştere”, a afirmat Isărescu.

Guvernatorul a subliniat că România are nevoie de un program naţional ambiţios precum aderarea la zona euro.

Declarațiile guvernatorului sunt făcute în contextul în care există convingeri ferme la nivelul Guvernului că o creștere a consumului se traduce într-o creștere economică solidă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri