Isărescu: Noi nu am fost pregătiţi să intrăm în UE în 2007

Data actualizării: Data publicării:
isarescu inquam

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că România nu a fost pregătită în 2007 să intre în Uniunea Europeană (UE), precizând că a fost avertizat încă din perioada în care a fost premier despre acest lucru, de către fostul şef al Comisiei Europene Romano Prodi. El a adăugat că îşi asumă responsabilitatea pentru aderare, pentru că el a negociat-o, spunând că nu ştie dacă după 2007 România mai intra în UE, scrie News.ro.

Mugur Isărescu a spus, la finalul unei conferinţe organizate vineri seară, la Festivalul „Dilema Veche”, care se desfăşoară la Alba Iulia, că România nu a fost pregătită să intre în Uniunea Europeană în 2007.

isarescu inquam
Foto: INQUAM Photos

„Adevărul e că noi nu am fost pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Am liberalizat contul de capital în condiţiile de inflaţie mai mare dar, dacă nu intram în 2007, nu ştiu dacă mai intram şi pentru asta îmi asum toată responsabilitatea, că eu am negociat ca premier anul 2007 cu Romano Prodi şi m-a avertizat de atâtea ori că nu suntem pregătiţi să intrăm în Uniunea Europeană. S-a făcut pasul acesta”, a spus Isărescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri