Italienii investesc 30 de milioane de euro în fermele avicole din Timiș

Data publicării:
ferme

Italienii sunt convinşi că în vremea comuniștilor fermele au fost ampasate strategic în partea de vest ţării, iar apropierea de graniţă le asigură o mai mare deschidere spre export. Primele ferme pe care le-au preluat şi le refac sunt la Boldur, la cinci kilometri de Lugoj. Aici, producţia a fost oprită în 1995, ulterior ferma a fost închisă. La acea vreme, proprietarii considerau afacerea neprofitabilă. Treptat, cele 30 de hale s-au deteriorat. Acum sunt renovate, astfel încât să respecte toate normele europene. Compania intenționează să preia și alte ferme avicole abandonate din țară.

Ferma de la Boldur era o ruină în urmă cu doi ani când au venit investitorii italieni. Străinii au crezut în potenţialul zonei şi în urmă cu un an au început construcţia după ce au cumpărat ferma de la stat. Zeci de angajaţi muncesc de zor la amenajarea unor noi hale.

„Ferma va fi populată sigur în 2014. Echipamentele care vor fi aduse sunt de ultimă generaţie şi trebuie adaptate şi halele. Investiţia totală este aproape de 30 de milioane de euro”, a explicat Giancarlo Buzatto reprezentant al unei ferme. Venirea străinilor în comună a dat speranţe localnicilor. Italienii spun că vor crea la Boldur 100 de locuri de muncă.

„Am încheiat un act, un memorandum prin care şi-au luat angajamentul ca majoritatea locurilor de muncă să fie ale cetăţenilor de pe raza comunei Boldur. Prin această investiție se relansează foarte mult activitatea agricolă”, a subliniat primarul localității.

Aproape un milion de găini vor fi crescute în aer liber, dar şi în hale, iar ouăle vor fi vândute atât în ţară, cât şi în străinătate. După Boldur, italienii se îndreaptă spre Scorniceşti, în judeţul Olt, acolo unde există alte ferme avicole abandonate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri