Jack Ma (Alibaba) avertizează. Conflictul China - Statele Unite va dura mult

Data actualizării: Data publicării:
Milliardarul chinez Jack Ma rade și face semn cu degetul ca totul este bine
Milliardarul chinez Jack Ma. Foto: Gulliver/GettyImages

Fricțiunile dintre SUA și China ar putea dura 20 de ani, spune președintele Alibaba Jack Ma.

Milliardarul chinez Jack Ma
Foto: Gulliver/GettyImages

Acestea ar fi "un dezastru" pentru toate părțile implicate, a spus Ma invocând și reguli slabe în comerțul mondial, potrivit Reuters.

Șeful Alibaba a vorbit la o conferință a investitorilor de la Alibaba, la doar câteva ore după ce Washingtonul a spus că va impune taxe pentru importurile chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, iar Beijingul a rsăouns că se va răzbuna.

Ma a declarat că tensiunile comerciale vor avea un impact imediat și negativ asupra companiilor chineze și străine. El a prezis că întreprinderile din China ar muta producția în alte țări pe termen mediu pentru a obține tarifele mai bune in comerțul cu Statele Unite.

"Poți câștiga bătălia, dar pierzi războiul", a spus Ma la evenimentul acționarului din Hangzhou. "Pe termen mediu, o mulțime de afaceri chineze se va muta în alte țări", a adăugat el.

Ma spune că sunt necesare noi reguli comerciale pe termen lung.

"Chiar dacă Donald Trump s-a retras, noul președinte va veni, va continua ... Avem nevoie de noi reguli comerciale, trebuie să îmbunătățim Organizația Mondială a Comerțului", a spus el.

Ma a anunțat săptămâna trecută că va demisiona de la șefia companiei și că locul lui va fi luat de Daneil Zhang, CEO Alibaba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri