Jocurile globale care ar putea duce la ieftinirea benzinei

Data publicării:
Federal Budget Expected To Reveal Welfare Cuts And Tax Increases

Urmează ieftiniri la pompă. Preţul petrolului a coborât la nivelul minim al ultimei luni şi, dacă se mai scufundă puţin, ajunge la minimul anului.

Acum, petrolul e cotat la 47 de dolari pe baril, aproape 48, şi s-a ajuns aici după ce din America au venit nişte date cel puţin surprinzătoare. Analiştii estimau că peste ocean stocurile de petrol au scăzut cu 3,1 milioane de barili, dar datele oficiale arată că de fapt au crescut cu 3,3 milioane.

Băncile spun că dacă nu vin informaţii care să arate că dinamica stocurilor a fost de fapt o anomalie, ceva temporar, atunci nu e niciun motiv să aşteptăm o revenire a preţurilor, cel puţin nu una care să şi dureze.

Iată că supraoferta de care se tot plâng producătorii din Orientul Mijlociu nu dispare. Așa că preţurile scad, deşi luna trecută mai-marii din cartelul OPEC s-au înţeles să continue să-şi limiteze producţia până în martie anul viitor.

Încercarea lor de a pompa mai puţin pentru a scumpi petrolul nu mai funcţionează, fiindcă la fiecare pas pe care îl fac înapoi, americanii deschid noi şi noi sonde.

Agenţia Internaţională a Energiei estimează că anul viitor America îşi va creşte producţia la zece milioane de barili de petrol pe zi. Ar fi un record şi totodată dovada clară că harta energetică a lumii se redesenează acum.

La zece milioane de barili pe zi, America ar fi practic foarte aproape de Arabia Saudită. Şi atunci s-ar putea să vorbim de preţuri şi mai mici la petrol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri