Kaufland va deschide încă patru hipermarketuri

Data publicării:
ciolos in kaufland 1

Retailerul german Kaufland va mai deschide patru hipermarketuri până în februarie 2017, când se finalizează anul financiar, după ce miercuri a inaugurat primul magazin din cartierul Ferentari şi a doua unitate din acest an, următoarea locaţie urmând să fie deschisă în august la Mangalia, a declarat miercuri directorul de marketing clienţi al companiei, Valer Hancaş, potrivit News.ro.

Hipermarketul din cartierul Ferentari este unitatea cu numărul 109 a reţelei şi al 12-lea magazin din Bucureşti, fiind situat pe Calea Ferentari nr. 62, în sectorul 5.

Magazinul are o suprafaţă de vânzare de 2.900 de metri pătraţi şi o suprafaţă totală aferentă de circa 13.000 metri pătraţi. Pentru hipermarketul din Ferentari, retailerul a angajat peste 100 de persoane, fără a preciza valoarea investiţiei în această unitate.

În continuare, retailerul vrea să deschidă încă patru magazine până la finele exerciţiului financiar, în februarie 2017, următorul fiind la Mangalia, în august. Alte două hipermarketuri vor fi amplasate la Lugoj (jud. Timiş) şi Codlea (jud. Braşov), iar cea de-a patra unitate ar putea fi tot în Bucureşti.

Astfel, compania va deschide în total şase magazine în acest an financiar.

Pentru anul 2017, compania încă nu a stabilit planul de deschideri de magazine, însă în 2018 vrea să intre pe piaţa din Republica Moldova, vizând capitala Chişinău, cu cel puţin un hipermarket.

În ceea ce priveşte comerţul online, retailerul german ar putea implementa anul viitor o platformă comună pentru toate ţările unde este prezent, care va fi testată însă pentru început într-o singură ţară, iar aceasta nu a fost încă aleasă.

“Da, anul viitor este fezabil să lansăm şi pentru România platforma de comerţ online”, a spus Hancaş.

Anul trecut, retailerul a deschis cinci magazine, faţă de 11 unităţi în 2014, iar în acest an doar două până în prezent, dintre care primul a fost construit pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa, în apropiere de Carrefour Orhideea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri