Legea antifumat taie încasările restaurantelor

Data publicării:
semn fumat bar

Datele patronatului arată că fumătorii petrec cu 20% mai mult timp decât nefumătorii în restaurante sau baruri, iar nota de plată a celor care fumează este, în medie, cu 10% mai mare, potrivit News.ro.

"Nu e un proces uşor de aplicat. Peste 50% dintre clienţi sunt fumători, nu e uşor să le oferim în continuare posibilitatea de a fuma. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca legea să fie aplicată în industria ospitalieră", a spus Petrescu.

Asociaţia estimează că, în prima fază, efectul va fi o scădere a încasărilor restaurantelor, barurilor şi cluburilor cu circa 10%, însă vânzările îşi vor reveni după circa trei luni, pe măsură ce clienţi se vor obişnui cu noua legislaţie antifumat.

Legea antifumat, care a intrat în vigoare joi, interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, excepţie făcând celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.

Conform acestei legi, spaţiul public închis este orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri