Leul înregistrează un nou minim istoric. Euro se apropie rapid de 4,7 lei

Data actualizării: Data publicării:
bancnote 100 de lei bani_shutterstock_431687935
Foto: Shuterstock

Doar două zile a luat monedei europene să depășească 4,68 lei și să se apropie foarte aproape de 4,69 lei. Vineri moneda unică a depășit și acest prag ajungând la 4,6975.

Moneda unică a crescut vineri la nivelul de 4,6975 lei, o creștere de 0,18%, respectiv 0,0085 lei față de nivelul înregistrat miercuri. Dolarul a crescut și acesta semnificativ, la nivelul de 4,1192 lei, în creștere cu 0,16% (0,0066 lei) față de cotația de joi.

Episodul creșterii susținute a monedei unice a început săptămâna trecută. De atunci a existat o singură ședință valutară la BNR în care leul s-a întărit.

La ora 15:00, la Digi24 este invitat Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al BNR, cu care vom discuta despre cauzele și efectele creșterii cursului euro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Devalorizarea leului, prilej de dispută BNR-PSD

Într-o postare pe pagina sa de socializare, comunicatorii PSD au spus săptămâna trecută că Guvernul ar fi făcut tot ce îi stă în putință pentru a aduce euro în economia românească.

Măsurile enumerate de comunicatorii PSD au inclus atragerea de fonduri europene, politici publice de stimulare a investițiilor, sprijinirea exportatorilor.  Tot săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus că devalorizarea monedei naționale reprezintă o reacție a piețelor valutare și monetare la politicile fiscale noi introduce de Guvern la 1 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri