Leul, tot mai puternic. Moneda națională câștigă teren în fața euro

Data publicării:
curs euro 5007474-Mediafax Foto-Razvan Chirita

ACTUALIZARE 13.20. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a declarat, la Digi24, că întărirea monedei naționale este „rezultatul raportului cerere-ofertă”. „Asta înseamnă că avem ofertă de valută, înseamnă că sunt investitori care cumpără titluri de stat, schimbă euro pe lei și fac depozite și fac comerț cu mărfuri”, a explicat Adrian Vasilescu. 

Acesta a admis că un rol în aprecierea leului l-ar fi putut avea discursul de joi al guvernatorului Mugur Isărescu, care a anunțat că, de la jumătatea anului, va fi redusă dobânda de politică monetară.   

ACTUALIZARE 13.03. Un euro a fost cotat astăzi la 4,3072 lei. O rată de schimb inferioară, de 4,2980 lei/euro, a fost publicată de banca centrală pe 29 decembrie 2011, informează Mediafax. De la începutul anului, leul s-a apreciat cu 2,7% în raport cu euro.

Pe piaţa interbancară, cursul de schimb a coborât în această dimineaţă până sub nivelul de 4,31 lei pentru un euro. Nivelul este cu aproape trei bani mai mic faţă de cotația oficială de ieri, de 4,33.

Leul a înregistrat cea mai bună evoluţie în raport cu euro, în primele patru luni ale anului, prin comparaţie cu monedele din ţările vecine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri