Licitatie pentru microhidrocentralele Hidroelectrica. Patru unități, vândute unui investitor italian

Data publicării:
hidrolicitatie

Actualizare 12.20. Hidroelectrica a reuşit să vândă şapte dintre cele 21 de microhidrocentrale de mică putere, scoase astăzi la licitaţie.

Preţul de vânzare a fost de aproximativ nouă milioane de euro. Statul susţine că acestea sunt neprofitabile. Pentru investitori însă, pot aduce bani frumoşi.

Actualizare 11.04. Primele patru microhidrocentrale scoase la vânzare de Hidroelectrica au un nou proprietar. Este vorba de un investitor italian, care a câștigat prima dintre cele patru licitații care au loc astăzi.

__________

Astăzi vor avea loc patru licitații. Inițial, cinci licitații erau programate, dar pentru ultima dintre ele nu s-a înscris niciun investitor.

La prima licitație sunt patru ofertanți. Se vor vinde patru microhidrocentrale pe Crișul Repede, în județul Bihor, la un preț de pornire de 21,3 milioane de lei.

Acesta este cel mai valoros pachet dintre cele patru vândute astăzi de Hidroelectrica.

În cursul zilei vor mai avea loc două licitații la care s-a înscris un singur ofertant.

La ultima licitație se vor vinde alte șapte microhidrocentrale din Cluj, cu un preț de pornire de doar 6,1 milioane de lei. Și la această licitație sunt patru ofertanți.

Hidroelectrica are în acest moment în portofoliu 160 de microhidrocentrale.

În perioada 2004-2008, compania a mai vândut 81 de astfel de unităâi, cu aproximativ 60 milioane de euro.

„Este un preț corect, foarte bun dacă îl raportăm la prețul cu care s-au vândut în 2004-2007, cam de șase ori mai mult ca atunci. Arată că ne-am pregătit, că am încercat să maximizăm profitul printr-o procedură competitivă, transparentă și obiectivă, nu ca în trecut, când foarte multe vânzări erau pe sprânceană sau încredințare directă”, spune Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri