Licitaţiile RA-APPS, un eşec. Preţurile mari ţin la distanţă potenţialii clienţi

Data publicării:
blocuri mediafax

Strada Turda se afla întro zonă bună a Capitalei. Aici, într-un bloc construit în anii 80 sunt mai multe apartamente aflate în patrimoniul statului. Imobile pe care guvernul vrea să le valorifice. 

De exemplu, pentru un apartament de 3 camere şi 66 metri pătraţi utili, într-o zonă semicentrală, la un preţ de 67.500 de euro nu s-a găsit nicun ofertant, astfel că la licitaţia din luna iulie preţul va scădea cu 10%.

Regia nu a reuşit în iunie să vândă niciun din cele 40 de active ofertate. A dat doar două dosare de prezentare pentru un apartament.

„Preţurile nu sunt nici pe departe unele atractive. Pe de altă parte, promovarea acestor proprietăţi este departe de a fi una în interesul de a vinde. Se publică doar pe site-ul RA-APPS”, spune analistul imobiliar Răzvan Muntean.

Guvernul a decis în luna martie, prin Ordonanţă de Urgenţă, că imobilele RA-APPS pot fi vândute la un preţ cu până la 30 % mai mic comparativ cu cel de pornire. Asta dacă licitaţia se repetă de trei ori.

Persoana care vrea unul din imobilele din patrimoniul statului, trebuie să prezinte în momentul înscrierii în licitaţii o garanţie de 25 % din valoarea imobilului, şi să plătească şi o taxă de participare care porneşte de la 500 de lei în cazul apartamentelor şi ajunge la 1.000 de lei în cazul vilelor. Imobilele pot fi plătite apoi în rate lunare către RA-APPS, eşalonate pe maxim trei ani.

Pentru acest an, RA-APPS estima venituri totale de 200 de milioane de lei din vânzarea imobilelor, în condiţiile în care statul are nevoie de bani la buget, întreţinerea patrimoniului costă şi sunt peste 2.000 de angajaţi care trebuie să îşi primească salariile.

Regia deţine peste 650 de locuinţe de protocol şi de serviciu, peste 75 de vile şi mai mult de 250 hectare teren. Acestora li se adaugă zeci de spaţii comerciale, ferme şi unităţi turistice. Următoarea licitaţie va fi organizată la începutul lunii iulie.

Citiţi şi: Casele RA-APPS, din nou la vânzare. Preţurile au scăzut cu 10%, în lipsă de cumpărători

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri