Liviu Pop: Începând cu 1 ianuarie, angajatorii de bună credință ar trebui să dea salariul mai mare

Data publicării:
liviu pop_govro
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat marți seara la un post de televiziune că toți angajații vor avea salariu mai mare de la 1 ianuarie dacă se va aplica în mod corect Codul fiscal și dacă angajatorul nu va reduce salariul brut.

liviu pop_govro
Foto: gov.ro

„Codul fiscal aduce pentru fiecare angajat de la stat și privat creștere de salariu net începând cu 1 ianuarie. Toată lumea are salariu mai mare. Vor fi angajatori care vor mări salariul, vor fi angajatori care vor menține salariul și pot să vină cu alte facilități, pot, ca să se justifice. Toți angajații au salariu mai mare de la 1 ianuarie dacă se aplică în mod corect Codul fiscal și dacă angajatorul nu reduce brutul", a susținut Pop, potrivit Agerpres.

El a afirmat că angajatorii de bună credință, începând cu 1 ianuarie, ar trebui să dea fiecărui angajat salariul mai mare.

„Diferența dintre salariul net pe care îl are astăzi orice angajat din România și salariul net pe care ar trebui să îl aibă după 1 ianuarie cu implementarea noului Cod fiscal decide angajatorul cum îl dă. Dacă unii angajatori respectă negocierea, automat salariul fiecărui angajat trebuie să crească. La stat sigur vor crește până la 4% începând de la 1 ianuarie, în privat însă creșterile pot să fie foarte — foarte mari în funcție de salariul pe care îl are astăzi fiecare angajat. (...) Eu cred că un angajator de bună credință va renegocia toate salariile și va crește salariul net. Dacă vrea să facă în continuare semi-evaziune fiscală, să folosesc un termen, va inventa tot felul de facilități care nu se supun tuturor impozitelor și evident va pierde la punctul de pensie angajatul", a explicat demnitarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri