Lovitura pe care o primește Putin de la o bancă elvețiană. Motivul pentru care a blocat active rusești de peste 5 mld de dolari

Data publicării:
World Leaders Meet For G8 Summit AT Lough Erne
Foto: Guliver/GettyImages

Divizia de administrare a activelor a băncii elveţiene Credit Suisse a blocat active de 5,1 miliarde de dolari legate de Rusia, din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite acestei ţări, transmite news.ro, care citează Bloomberg.

World Leaders Meet For G8 Summit AT Lough Erne
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit unui raport financiar publicat luna trecută de Credit Suisse, „creşterea activelor aflate în administrare a fost contracarată parţial de efectele structurale care reflectă impactul sancţiunilor impuse Rusiei”. Banca a confirmat miercuri valoarea activelor blocate.

„Credit Suisse colaborează cu autorităţile internaţionale de reglementare pentru a se asigura că respectă sancţiunile, inclusiv pe cele care implică Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al băncii.

Divizia internaţională de administrare a averilor administrează 370 de miliarde de franci reprezentând active de private banking.

Credit Suisse şi rivala sa din Zurich UBS au oprit în acest an afacerile cu companii deţinute de oligarhul rus Victor Vekselberg. În luna aprilie, Vekselberg şi compania sa de investiţii Renova Group au fost incluşi pe o listă a oligarhilor, companiilor şi oficialilor guvernamentali supuşi sancţiunilor anunţate de Trezoreria SUA pentru a penaliza Rusia pentru acţiunile din Crimeea, Ucraina şi Siria.

Averea netă a lui Vekselberg a scăzut cu circa 3 miliarde de dolari din cauza sancţiunilor americane, a declarat Sigal Mandelker, director pentru informaţii în domeniul terorismului şi cel financiar în cadrul Trezoreriei SUA, în comisia pentru bănci a Senatului american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri