Lucrările la clădirile rezidențiale, în scădere cu aproape 50% față de anul trecut.

Data publicării:
Construction In London
Foto: Gulliver/GettyImages

Lucrările de construcţii au înregistrat în august o scădere de 10,3% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale.

Construction In London
Foto: Gulliver/GettyImages

În primele opt luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 16,4%.

În august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 42,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,8%.

Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 12,7%. Totodată, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 16,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,1%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,9%. În primele opt luni, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 5,4%.

Citește aici care sunt explicațiile regresului înregistrat de acest sector.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri