Magistrala de metrou Gara de Nord-Otopeni mai așteaptă

Data publicării:
Jiului peron3

După ce la jumătatea lunii mai ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara că există toţi banii necesari, conducerea Metrorex spune acum că fondurile ajung doar pentru proiectare şi o treime din lucrări.

Este un credit semnat cu guvernul japonez. Vom primi 38 de milioane la rectificarea bugetară, cu ce mai avem noi în buget este suficient pentru a finaliza integral tot ce înseamnă documentație de atribuire, proiect, caiet de sarcini şi vom fi pregătiţi să demarăm procedura de licitaţie. (Reporter: Se lansează licitația anul acesta?) Este greu de spus pentru că, după cum bine ştiţi, ne trebuie un credit de angajament, identificată sursa de finanţare pentru diferenţa rămasă neacoperită... (Reporter: Care este diferenţa?) Diferenta este de 700 de milioane de euro”, a spus Cătălin Homor, directorul general al Metrorex.

Magistrala spre Otopeni ar trebui să fie gata până în 2020, când Bucureştiul va găzdui meciuri din turneul final al Campionatului European de Fotbal. Una dintre condiţiile de atribuire a competiţiei a fost tocmai construirea acestei linii de metrou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri