Mai multe locuri de muncă pentru români de la 1 ianuarie pe piaţa Uniunii Europene. Ce caută angajatorii

Data publicării:
londra-3

Odată cu căderea mai multor restricţii de pe piaţa europeană a muncii, noul an vine cu posibilităţi în întâmpinarea românilor care vor să îşi găsească un loc de muncă în afară. De la 1 ianuarie, ei se pot angaja în Marea Britanie, Belgia, Olanda sau Luxemburg, iar salariile sunt atractive: trec de 1000 de euro.


Digi24 a realizat o scurtă selecţie a posturilor disponibile:

Belgia oferă multe locuri de muncă în restaurante, baruri şi hoteluri, salariul minim pornind de la 1500 euro. Românii se pot angaja şi în Olanda, în construcţii. Aici se caută şi mecanicii, electricienii şi instalatorii, salariile pornind de la 1400 euro.

În Franţa nu poţi fi plătit cu mai puţin de 1300 euro, iar românii sunt interesaţi aici să lucreze în fabrici. Marea Britanie caută vânzători în magazine şi pieţe, iar salariul minim e de 1200 euro.

De la 1 ianuarie 2014, cei care doresc îşi pot găsi de asemenea un loc de muncă şi în Austria, Elveţia, Germania, Luxemburg sau Malta.

Potrivit statisticilor din 2010 ale Comisiei Europene, în statele membre ale UE lucrează peste 2,1 milioane de români, majoritatea în Italia, Spania şi Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri