Sari la conținut

Marile companii își diversifică activitatea. Enel face tractări auto, OMV Petrom oferă servicii de curierat iar la Fabrica de Rulmenți Bârlad găsiți bijuterii 

Marile firme profită de renumele lor şi le oferă clienţilor servicii dintre cele mai diverse. De exemplu, benzinăriile vând asigurări de locuinţe şi fac livrări de flori oriunde în ţară sau străinătate.

Ştefan Gheorghe reprezentant benzinărie: Îşi alege un model de floare din catalogul nostru, îl achită numerar şi noi ne ocupăm de restul. În cât timp ajunge buchetul la destinaţie ? În 48 de ore.

Şi acestea nu sunt singurele servicii.

Cel mai des transfer de sume.

Și acum?

Transfer sume şi completez la loto.

Ca să trimiţi sau să primeşti bani, nu ai nevoie de cont bancar. Este suficient doar buletinul şi să completezi un formular. În 5 minute banii ajung de la expeditor la beneficiar.

Serviciul de curierat rapid a intrat şI el mai nou în portofoliul marilor companii, fie că sunt firme de telefonie, petroliere sau de transport persoane.

Ştefan Gheorghe reprezentant benzinărie: Lăsaţi coletul la noi, achitaţi printr-un sms, iar noi ne ocupăm de restul.

Iar tarifele sunt la fel sau chiar mai mici faţă de cele ale companiile specializate.

Bogdan Belciu analist economic: În momentul în care vinzi încrucişat anumite produse sunt nişte sinergii de costuri pe care le poţi obţine şi care îţi permite să faci acelaşi lucru într-un mod mai competitiv decât alţii şi să oferi nişte preţuri mai bune.

În alte cazuri, compania profită de infrastructura pe care o are pentru a vinde şi alte categorii de produse.

Poate părea ciudat, dar de la Fabrica de Rulmenți din Bârlad veți putea cumpăra și bijuterii. Compania vrea chiar să facă profit din această diversificare de activitate. Iar bijuteriile din oțel inoxidabil produse aici, să fie vândute atât în țară, cât și în străinătate.

Companiile din domeniul energiei electrice profită de expertiza pe care o au pentru a oferi asistenţă. Pentru 12 lei lunar, clienţii primesc două intervenţii pe an pentru reparaţii de lăcătuşerie şi reparaţii pentru boilere. Iar pentru o sumă dublă au intervenţii nelimitate, plus serviciu de tractări auto.

Aurelian Sideri, director de marketing al unei companii de Furnizare Energie Electrică: Vorbim de asistenţă în caz de urgenţă, de nevoie, de necesitate. Peste 10 - 15 % dintre clienţi care s-au arătat interesaţi să achiziţioneze un astfel de pachet.

La o firmă specializată, tractarea auto costă între 90 şi 250 de lei, dacă este pe raza oraşului şI cel puţin 1,5 lei pe kilometru în afara oraşului. Pentru serviciile de intervenţii la instalaţii sau pentru reparaţii, tarifele meşterilor individuali sunt totuşi mai mici faţă de costul pachetelor de asistenţă oferite de companiile de electricitate. 

Pe aceeași temă