Mașinile cu 9 locuri vor putea face transport Uber. Lege votată de Senat

Data publicării:
NEW YORK, NY - JUNE 14: An Uber car waits for a client in Manhattan a day after it was announced that Uber co-founder Travis Kalanick will take a leave of absence as chief executive on June 14, 2017 in New York City. The move came after former attorney general Eric H. Holder Jr. and his law firm, Covington & Burling, released 13 pages of recommendations compiled as part of an investigation of sexual harassment at the ride-hailing car service. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)
Foto: GettyImages

Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativă prin care este transportul de pasageri de tip Uber poate fi făcut și cu maşini cu nouă locuri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Senatul a adoptat cu unanimitate (133 de voturi "pentru") propunerea prin care este modificată definiţia autoturismului, astfel încât activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto să fie permise şi pentru maşinile cu nouă locuri.

Propunerea legislativă pentru modificarea art. 19 din OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto a fost iniţiată de un grup de parlamentari de la PSD, printre care se numără Marcel Ciolacu şi Lucian Romaşcanu.

"Limitarea actuală a numărului de locuri la 5, inclusiv conducătorul auto, duce la discriminări şi îngrădirea accesului la piaţa transportului alternativ pentru acei posesori de autovehicule care se încadrează în definiţia autoturismului aşa cum este înţeleasă aceasta din OG 27/2011, motiv pentru care este necesară modificarea lit.a), art. 19, pentru a reflecta definiţia autoturismului, şi anume să aibă 9 locuri, inclusiv conducătorul auto", se arată în expunerea de motive.

Şedinţa plenului Senatului de miercuri s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de 15 parlamentari, majoritatea lucrând de la distanţă.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
Uber Romania
„Legea Uber” intră în vigoare. Noi reglementări pentru companiile de transport alternativ, de la 1 februarie
Uber, aplicatii ride sharing, intersectie, zebra, smartphone
Liber la interzicerea UberPOP
Partenerii noștri