Mastercard: A crescut cu 80% consumul de role de hârtie pentru casele de marcat. E fabulos

Data publicării:
case marcat

Cosmin Vladimirescu, directorul MasterCard România: „Consumul de role de hârtie pentru casele de marcat de când a pornit loteria fiscală a crescut cu 80%. Deci se dau de aproape două ori mai multe bonuri fiscale. E fabulos".

Consumul de role de hârtie pentru casele de marcat a crescut cu 80% după introducerea Loteriei Fiscale, au anunţat cei de la Mastercard. Poate fi un semn că evaziunea fiscală este în scădere.

Consumatorii cer bonul fiscal ca să aibă mai multe şanse de câştig la loteria Ministerului de Finanţe. Dar în acelaşi timp, numărul mai mare de bonuri emise este dat parţial şi de creşterea consumului. Dublarea cererii de role pentru casele de marcat nu înseamnă automat şi o dublare a taxelor colectate de stat, pentru că majoritatea bonurilor sunt emise pentru cumpărături mici. Ceea ce s-a văzut şi la Loteria bonurilor. Când suma extrasă a fost una mică, au fost mii de câştigător. Între timp sistemul s-a schimbat şi a fost introdusă şi o tombolă.

Cei de la MasterCard spun că este în creştere şi numărul tranzacţiilor cu cardul. Se vor apropia de 8% din totalul cumpărăturilor anul acesta, însă vor rămâne mult sub media din Europa unde 20% dintre consumatori folosesc cardul la magazin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri