Măsuri de relansare a economiei în viziunea fostului premier C. P. Tăriceanu

Data publicării:
captura tariceanu la digi24

„Eu consider că nu aceasta e măsură care trebuie luată, pe bucăţele, pe produse. Cel mai bine ar fi fost, chiar cu o anumită întârziere în locul reducerii TVA la pâine, care creează o serie de probleme în privinţa veniturilor şi nu rezolvă problema de evaziune fiscală, să fi fost preferată o măsură de reducere generală a TVA de la 24 la 19 sau poate 20%. Argumentul meu cel mai bun e că şi ministrul Voinea a recunoscut că în ultima perioadă consumul a scăzut. Aceasta ar fi fost o măsură de stimulare a întregului consum”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu în emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi24.

Printre propunerile pentru relansarea economiei, fostul premier a menționat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale și anularea impozitului pe profitul reinvestit.

Acesta a mai adăugat că un punct important pentru relansarea economiei ar fi reducerea taxelor pentru costul muncii.

„Dacă avem pretenţia să trăim mai bine într-o ţară cu o infrastructură mai bine dezvoltată, servicii de sănătate mai bune, educaţie mai performantă, toate se fac cu bani. Deci, ori avem aceste pretenţii şi le şi susţinem şi le putem susţine doar dacă colectăm bani mai mulţi, ori lăsăm pretenţiile mai jos şi ne mulţumim cu nivelul de taxe pe care îl avem”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri