Micii oameni de afaceri. Există un loc unde copiii iau lecții de economie și antreprenoriat

Data publicării:
copii-4

Cine a zis că afacerile sunt doar pentru oameni mari? Copiii cu vârste cuprinse 7 și 12 ani au ocazia să învețe totul despre economie și antreprenoriat în cadrul unui program educațional. După ce cunosc toate noțiunile teoretice, cei mici trec la treabă și construiesc propria afacere.

Pentru ei este foarte important să își cosntruiască o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă o afacere și totodată să înțeleagă și responsabbilitatea financiară”, precizează Carmen Iorgulescu, coordonatorul proiectului.

Cu tava o să mergem prin mall și o să vindem la diferiți oameni. Dacă nu vin clienții la noi, venim noi la clienți”, spune o fetiță.

Copiii fac singuri planul de afacere și se gândesc la o strategie de marketing. „Eu mă gândesc să mergem la un restaurant mare și să găsim niște oameni care stau la masă și să-i servim”, este ideea lui Alex.

Ca să avem mulți cumpărători trebuie să zâmbim, în primul rând, în al doilea rând trebuie să știm ce vindem, fiindcă dacă nu știm ce vindem, degeaba...”, explică Esra, o mică „specialistă” în vânzări.

Inversarea locurilor dintre ei decurge foarte rapid: o dată stau la stand, o dată fac producție, o dată merg cu tava să facă vânzare activă, o dată atrag clientul”, mai spune coordonatorul proiectului.

În cadrul cursurilor, copiii vizitează companii și cunosc oameni de succes de la care, cu siguranță au ce învăța.

Au făcut studiu de piață în acest sens, să vadă care sunt comepetitorii din piață, deci au respectat practic toți cei patru mari P, ai marketingului: produs, promovare, plasament și preț. Inclusiv au stabilit cum să fie prețul”, spune Carmen Iorgulescu.

Chiar dacă au terminat partea practică, misiunea copiilor de-abia acum începe. Puștii trebuie să analizeze profitul! Doar așa vor ști dacă s-au descurcat sau nu.

„Nu sunt sigur de cât am vândut, dar am luat ceva bănuți”, mărturisește mândru Andrei.

Ken Academy este un loc în care sunt așteptați toți puștii descurcăreți și cu simț antreprenorial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri