Microsoft, Apple şi IBM pun 40 de miliarde de dolari la păstrare. Cum îşi ascund companiile americane profitul de ochii Fiscului

Data publicării:
irs

Companiile americane şi-au pus profiturile la păstrare departe de ochii Fiscului. Trei dintre giganţii americani - Microsoft, Apple şi IBM - şi-au crescut rapid fondurile păstrate în străinătate şi au ajuns la un total de aproape 40 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Anul trecut, câştigurile duse în afara Statelor Unite au urcat la peste 2000 de miliarde de dolari, cu 12% mai mult faţă de 2012. Companii au fost acuzate prin urmare că evită plata taxelor şi impozitelor prin tot felul de scheme la limita legalităţii, care includ folosirea de firme off-shore.

Din cauza acestor practici, statul american pierde anual până la 90 de miliarde de dolari din taxe şi impozite care nu sunt plătite.

Primele 15 mari companii americani au împreună 800 de miliarde de dolari în afara graniţelor. Pe listă apar giganţi din IT, farmaceutice, industria petrolieră şi cea a băncilor.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri