Mii de apartamente noi scoase la vânzare anul acesta. Prețurile pornesc de la 500 de euro pe metru pătrat

Data publicării:
imobiliar bloc nou

După cinci ani de declin, piaţa imobiliară dă primele semne că îşi revine. Doar în Capitală, 1.700 de apartamente noi se construiesc în prezent.

Dezvoltatorii imobiliari primesc tot mai multe cereri pentru apartamentele noi scoase la vânzare. Cele mai căutate sunt locuinţele de două camere, care au preţuri medii de 40.000 de euro.

Media de vânzare a fost la 60-80 de apartamente. În prima fază o să dăm patru blocuri în folosință, până la sfîrșitul lunii mai, după care celelalte cinci blocuri vor fi date în folosință până la sfârșitul lunii septembrie, cel târziu”, spune Ştefania Tudor, reprezentant al unui dezvoltator imobiliar.

De altfel, ansamblurile rezidențiale au devenit tot mai populare. În Militari, același dezvoltator a construit până acum alte 6.000 de apartamente. Constructorii știu însă că pentru a reuşi să vândă locuinţele trebuie să vină cu preţuri atractive. De exemplu, un apartament cu trei camere costă cu 10% mai putin faţă de acum patru ani.

Apartamentul acesta în care locuiesc acum l-am luat în anul 2010, am dat pe el suma de 60.000 de euro și are suprafața de 86 de metri pătrați utili”, spune Cătălin Poteraş, proprietar al unui apartament într-un bloc nou.

Dar nu tuturor dezvoltatorilor le-a mers bine. Cartiere întregi construite în anii de boom imobiliar sunt şi acum pustii.

Criza economică a lăsat urme adânci în piața imobiliară din România. Mii de apartamente au rămas nefinisate și, mai grav, blocuri întregi de locuințe au rămas la același stadiu de execuție.

Analiştii se aşteaptă însă la o creştere a pieţei imobiliare, mai ales că semnalul a fost dat încă de anul trecut, când tranzacţiile au crescut cu 17 procente. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri