Miliardarii renunţă la aur. Preţul gramului de aur a scăzut la 51,8 dolari

Data publicării:
17022013 20aur-50031

Mult-râvnitul metal preţios a fost, de-a lungul ultimilor 20 de ani, cea mai sigură investiţie. Un gram de aur avea preţul de 10 dolari în februarie 1993, iar acum valorează de peste 5 ori mai mult, chiar dacă preţul aurului este în scădere.

Miliardarul american George Soros şi-a redus la jumătate investiţiile în aur, iar analiştii spun că acesta ar fi un semn că Statele Unite se vor redresa din punct de vedere economic, lucru ce va duce la scăderea atractivităţii aurului, văzut ca o investiţie sigură în timpul crizei.

Un inel de două grame costa 384 de lei în septembrie 2011. Atunci gramul de aur era la cea mai mare valoare din istorie. În acest moment, valoarea unui asemenea inel este de 340 de lei.

În România sunt investitori care deţin peste 30 de kilograme de aur, iar preţul unui lingou de un kilogram din aur, de 24 de carate, este de aproximativ 40.000 de euro.

„O mare parte din tranzacțiile cu lingouri de aur, lingouri mici de aur, sunt destinate cadourilor. Lingourile mici sunt mai scumpe per gram decât lingourile mari pentru că intră în calcul şi costurile de producţie”, spune Ştefan Furtună, director investiţii bancă comercială.

Rezerva de aur a României este de 103 tone, ţara noastră fiind în primele 33 de ţări cu rezerve de peste 100 de tone.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri