Sari la conținut

Ministru: Scoaterea antenelor GSM din oraşe ar fi „un dezastru”

Foto: Leonardo Pupiales

“Guvernul nu s-a opus dezvoltării infrastructurii necesare unui internet de mare viteză şi asta a stimulat această industrie şi de aceea a ajuns România în topul ţărilor cu internet de mare viteză, prin apariţia autostrăzilor informaţionale”, a afirmat luni ministrul Marius Bostan, potrivit News.ro.

"Acum văd că se discută despre scoaterea antenelor GSM din oraşe. Dacă acest proiect va fi adoptat, nu vom mai avea cu ce să ne lăudam", a completat el.

Recent, senatorii au votat un proiect legislativ care modifică legea privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.

Dacă antenele GSM vor fi scoase din orașe, ar fi „un dezastru”, a spus ministrul la emisiunea „24 de minute” de la Digi24.

"Amplasarea pe proprietăţile publice sau private a reţelelor de comunicaţii electronice care realizează procesarea şi transportul semnalelor prin suport electromagnetic se face la o distanţă de minimum 500 de metri faţă de unităţile de învăţământ, unităţile sanitare, centrele de plasament şi căminele de bătrâni", se arată în proiect.

Dacă va fi votat şi promulgat în această formă, proiectul ar avea ca efect scoaterea celor mai multe antene din perimetrele oraşelor, spun specialiştii. 

În ultimi ani au fost depuse mai multe reclamaţii depuse la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) în care se solicită reglementarea mai strictă a amplasării antenelor de telefonie mobilă.