Ministru: Sunt stocuri foarte mari de carne și lactate, dar niciun procesator nu a accesat schema de ajutor pentru depozitare privată

Data actualizării: Data publicării:
Farmers Group Calls For Higher Meat Prices
Foto: Gallup/Getty Images

Niciun procesator din România nu a accesat schema pentru acordarea unui ajutor pentru depozitarea privată a anumitor produse agroalimentare, intrată în vigoare în 7 mai, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Există din 7 mai schema de stocare privată, pe care toţi cei care au stocuri pot să o acceseze. Din ştiinţa mea, nu a accesat niciun procesator din România, deşi am primit semnale că sunt stocuri foarte mari pentru carnea de vită, pentru carnea de pasăre, pentru produsele lactate", a spus ministrul Adrian Oros, citat de Agerpres.

Comisia Europeană a adoptat o serie de acte normative legate de depozitarea privată a anumitor produse agroalimentare, precum carnea de bovină, carnea de capră şi oaie, unt, lapte praf şi brânzeturi, perioada de depunere a cererilor fiind deschisă începând cu data de 7 mai. Fondurile alocate României pentru astfel de măsuri sunt de 931.000 de euro.

"Acum două săptămâni, Comisia Europeană ne-a comunicat că acolo unde este posibil se poate finanţa stocarea privată, la produse lactate: unt, lapte praf şi diferite brânzeturi, caşcaval sau la carne. Noi am fost foarte bucuroşi de această modalitate de a ajuta cumva atât procesatorii, dar şi fermierii indirect, dar sigur suma alocată României a fost şi este de 931.000 de euro, o sumă în opinia noastră destul de mică. Sigur că fermierii şi procesatorii cunosc această măsură, cunosc comunicarea Comisiei şi vreau să le transmit că ne gândim să utilizăm şi această sumă, chiar dacă este mică, şi să găsim o modalitate pentru a compensa stocarea privată", a declarat ministrul Agriculturii.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri