Ministrul Agriculturii: Produsele stocate de procesatorii care vor să fie ajutați trebuie să conțină 100% lapte, nu înlocuitor

Data publicării:
German Dairy Farmers Struggle With Falling Milk Prices
FOTO: Getty Images

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a declarat că este analizată o schemă de sprijin pentru procesatorii din industria laptelui, cu utilizarea unei părți din ajutorul financiar european pentru stocarea privată.

Vor fi analizate datele de la DSV și direcțiile agricole județene privind raportările de prim cumpărător la lapte.

"Dacă vom lua decizia de stocare privată, vrem să venim în sprijinul procesatorilor care au probleme cu stocurile, dar și cu colaboratorii lor principali, fermierii. După trecerea acestei crize vom avea nevoie de producții de lapte și fermier.

Nu aș vrea ca în această perioadă grea presiunea să fie doar asupra fermierilor care produc lapte. Din august, sper că va fi nevoie de cantități mari de lapte.

Vom avea nevoie de fermieri. Dacă vom găsi o schemă de a stimula stocarea privata în domeniul producției de lapte, avem patru condiții: să se respecte contractele încheiate cu fermierii, toți procesatorii care vor avea acces la forma de sprijin să fie la zi cu plata laptelui pentru fermieri, produsele stocate trebuie să conțină 100% lapte din România, produsele stocate trebuie să conțină 100% lapte, nu înlocuitor!

De aici vom gândi schema de sprijin ca să putem utiliza suma de la CE pentru stocarea privată", a explicat ministrul Oros.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri