Ministrul Economiei: România îşi propune să devină un jucător important în UE în domeniul semiconductorilor

Data publicării:
florin spataru
Ministrul Economiei, Florin Spătaru. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Industria electronică şi dependenţa Uniunii Europene de semiconductori sunt subiecte care preocupă, iar România a demarat proiecte la începutul crizei semiconductoarelor şi îşi propune să devină un jucător important în UE în acest domeniu, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Vizita pe care am făcut-o la compania de semiconductori Infineon din Warstein, Germania, este un argument suplimentar pentru atenţia pe care o acordăm pentru a stabili un ecosistem naţional adaptat industriei viitorului. Industria electronică şi dependenţa UE de semiconductori sunt subiecte care preocupă Uniunea Europeană”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

România a demarat proiecte la începutul crizei semiconductoarelor şi îşi propune să devină un jucător important în UE în acest domeniu. Ţara noastră are o tradiţie în semiconductori care a început încă din anii 1970-1980, prin urmare, există resurse din punct de vedere al capitalului uman. În România există deja companii active în acest domeniu cu capacităţi în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării. Compania germană Infineon Technologies este cea mai puternică companie de semiconductori din România şi dorim să discutăm despre creşterea în continuare a ecosistemului din ţara noastră, implicând Infineon, o companie de renume mondial, a adăugat Spătaru.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, după turul fabricii de semiconductori, ministrul Florin Spătaru şi vicepreşedintele şi directorul general al Infineon Technologies România au discutat despre capacităţile deja dezvoltate în România, privind domeniul microelectronicii şi potenţialul său de dezvoltare ulterioară.

De la începutul anului 2022, ministerul a pus la dispoziţia marilor companii din domeniu fonduri în valoare de 500 de milioane de euro prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri