Ministrul Finanțelor: Există o singură soluţie de a ieşi din criză. Câți bani a investit guvernul în primul semestru

Data publicării:
florin citu, ministrul finantelor
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Alocarea masivă a resurselor bugetare spre investiţii, nu spre cheltuieli neproductive, garantează o economie cu creştere mare neinflaţionistă în viitor, a scris marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. El spune că Guvernul PNL a alocat sume mult mai mari pentru investiții în primele șase luni, față de Guvernul PSD.

"Am promis investiţii şi asta am făcut. Există o singură soluţie de a ieşi din criză: investiţii! În acelaşi timp, alocarea masivă a resurselor bugetare spre investiţii, nu spre cheltuieli neproductive, garantează o economie cu creştere economică mare neinflaţionistă în viitor. În primele şase luni, în mijlocul celei mai mari crize economice am făcut un lucru fantastic (pentru mulţi imposibil). Am investit o sumă record. Cea mai mare sumă investită de Guvernul României în primele şase luni - 16,1 miliarde de lei. Asta înseamnă guvernare liberală", susţine Cîţu.

Ministerul Finanţelor spune că "socialiştii de la PSD deţin recordul ruşinii- cele mai mici sume investite doi ani la rând (2017 şi 2018)."

"Investiţiile mari reprezintă încă un argument pentru care sunt optimist raţional atunci când vorbesc de revenirea economiei", a mai scris Cîţu. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri