Sari la conținut

Ministrul Finanțelor îi liniștește pe cei cu profesii liberale 

Fiscul a pus ochii pe banii celor cu profesii liberale. Medicii, avocaţii, arhitecţii şi alte categorii care câştigă bani pe cont propriu vor plăti taxe şi impozite ca orice angajat, dacă se aplică modificarea propusă de Ministerul Finanţelor. Schimbarea ar urma să se aplice din vară pentru un milion de români. Ne paşte falimentul dacă se întâmplă asta, spun oamenii. Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dat asigurări la Digi24 că taxele nu vor crește.

„Îi asigur pe toți cei care mai aud astfel de semnale în piață că vor plăti mai mult, că nu știu ce face statul, că pune taxe și impozite. Nu este nimic adevărat. Pe profesiile liberale am avut chiar o discuție cu primul-ministru, cu cei din coaliția pentru dezvoltarea României pentru a stabili textul pe care în Parlament să-l aducem la Codul fiscal pentru modificare. Deci este un text convenit cu dânșii. Nu se face nimic altfel decât s-a convenit la masa de discuții. Apar din păcate fel de fel de dezinformări”, a declarat ministrul Finanțelor la Digi24. 

Acum, de la o persoană care lucrează ca Persoană Fizică Autorizată şi câştigă 4.000 de lei, de exemplu, statul încasează contribuţii 1.000 de lei. Dacă omul s-ar angaja, statul ar primi de trei ori mai mulţi bani.