Ministrul Transporturilor: Loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda ar putea fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie

Data publicării:
lucrari autostrada
Lucrari pe autostrada Sebes - Turda. Foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri după-amiază, la finalul unei vizite efectuate pe loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda, că cele două tronsoane ar putea fi gata până la sfârşitul lunii noiembrie. Premierul Ludovic Orban a completat că lucrările pot fi încheiate la termen cu condiţia ca firmele executante să se mobilizeze.

"Pe lotul 1 am constatat un miracol (...), după patru ani de tergiversări s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După patru ani de aşteptări şi de bătaie de joc, până la urmă, pentru relocarea a patru stâlpi. Acolo frontul de lucru este asigurat, progresul fizic este la 90%. Nu avem, în acest moment, niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat - sfârşitul lunii noiembrie acest an", a declarat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte lotul 2, Lucian Bode a menţionat că este nevoie de o mobilizare foarte bună a antreprenorului.

"Avem angajamentul lor că acest lucru se va întâmpla. Din punctul nostru de vedere, solicitarea de a acorda acea extensie de timp este fezabilă şi o vom realiza la începutul săptămânii viitoare. Aşadar, şi pentru lotul 2, cu extensia de timp acordată, termenul de sfârşitul lunii noiembrie pentru finalizarea acestor lucrări poate fi unul fezabil, un termen pe care antreprenorul şi-l asumă pentru a nu ştiu câta oară, în prezenţa noastră", a afirmat Bode.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că lucrările pe aceste tronsoane pot fi încheiate la termenul avansat de antreprenori pentru sfârşitul lunii noiembrie, cu condiţia ca firmele care execută aceste contracte să se mobilizeze pentru a respecta graficele stabilite.

"Din punct de vedere tehnic, al avizelor lucrărilor de deviere a reţelelor, din punctul de vedere al tuturor autorizaţiilor, nu mai există nicio oprelişte. Din punctul de vedere al asigurării finanţării suntem pregătiţi, plătim toate lucrările în conformitate cu prevederile contractuale. În momentul de faţă, pentru finalizarea celor două tronsoane de autostradă la termen, nu este necesară decât mobilizarea constructorilor", a declarat Ludovic Orban.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri