Mișu Negrițoiu, mulțumit de activitatea sa privind RCA

Data publicării:
misu negritoiu digipedia

Șeful instituției de control a pieței asigurărilor spune că nu are ce să își reproșeze, în pofida faptului că valoarea RCA a crescut și de 2,5 ori într-un singur an. În România pur și simplu n-a avut cine să înființeze un sistem național de control al prețurilor la RCA. Președintele ASF, Negrițoiu susține că ASF n-are o astfel de sarcină.

Sunt mulțumit de ceea ce am făcut și nu este prima dată când mi se cere demisia, acesta este mesajul adresat presei miercuri de către președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, la ieșirea de la audierile din Parlament pe tema exploziei prețurilor RCA.

Șeful ASF s-a prezentat ca un responsabil care a luptat pentru consolidarea pieței asigurărilor și pentru însănătoșirea acesteia, dar care nu a avut întotdeauna la îndemână mijloacele necesare. ”Dacă aveam aceste pârghii nu era nevoie ca Guvernul să adopte o ordonanță privind RCA”, a spus el.

Deși Directiva europeană numită Solvency 2 cerea înființarea unui sistem național de control al prețurilor la asigurări, ASF nu a pus-o în practică căci nu avea astfel de atribuții , a mai spus Negrițoiu. Creșterile de prețuri sunt consecința liberalizării pieței, a pretins el.

Audierile au avut loc pe fondul unor importante creșteri a costurilor RCA care au afectat în special transportatorii rutieri. Creșterile au survenit mai ales după falimentul unor companii importante autohtone de asigurări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri