Moldovenii fură gaz şi curent prin modificarea contoarelor. Paguba a ajuns la 700.000 de lei

Data publicării:
Contor-contoare-gaz-gaze

Compania E.ON a înregistrat pierderi de 700.000 de lei. Au fost identificate 240 de cazuri de modificare a aparatelor de măsură pentru înregistrarea unui consum de energie electrică sau gaze naturale mai mic decât cel real. 

Neregulile au fost depistate în Iaşi, Vaslui, Suceava şi Botoşani, în urma verificărilor efectuate de specialişti, dar şi a sesizărilor primite de la clienţi.

Numai anul trecut, 20 de persoane din Moldova au fost condamnate la închisoare pentru furt de energie electrică. În cazul lor, pedepsele sunt cuprinse între 6 luni şi 6 ani, la care se adaugă recuperarea prejudiciului.

Reprezentanţii companiei spun că în realitate sunt mult mai multe cazuri, metodele de furt fiind multiple, de la simpla înţepătură la reţeaua de alimentare, până la improvizarea unor instalaţii de iluminat sau alimentat cu gaz metan direct din reţea.

E.ON atrage atenţia că intervenţiile neautorizate şi utilizarea instalaţiilor improvizate pot provoca accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri