Sari la conținut

Monedă din argint pusă în circuitul numismatic de BNR 

Moneda are o valoare de 10 lei, este din argint, are forma rotundă, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame și cantul zimțat.

Aversul monedei prezintă cargoul Inginer N. Vlassopol pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol și o reprezentare parțială a planiglobului, inscripția ROMANIA, stema României, anul de emisiune 2015 și valoarea nominală 10 LEI.

Reversul monedei redă portretul Irinei Constantziu-Vlassopol și inscripția circulară IRINA CONSTANTZIU-VLASSOPOL — 115 ANI DE LA NAŞTERE

Potrivit BNR, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

"Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de monede. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare, este de 320 lei/buc", se arată în comunicat.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României, mai reiese din comunicatul citat.

Pe aceeași temă