Motivul pentru care toate monedele virtuale au scăzut luni

Data publicării:
bitcoin

Bitcoin a scăzut luni, influenţând negativ şi alte monede virtuale, cum ar fi ether şi litecoin, din cauza temerilor investitorilor că autorităţile de reglementare vor înăspri controlul asupra pieţei, transmite Bloomberg.

bitcoin shutterstock_770827588
Foto: Shutterstock

Autorităţile de reglementare din China şi Coreea de Sud întăresc supravegherea tranzacţiilor cu bitcoin şi mineritul acesteia, în timp ce Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a început la sfârşitul anului trecut să controleze mai strict vânzările acesteia, notează News.ro.

Coinmarketcap.com a decis să excludă datele din Coreea de Sud referitoare la vânzările de bitcoin, dând impresia unei scăderi puternice a preţurilor.

”Veştile venite din partea autorităţilor de reglementare trag în joc preţurile. Înăsprirea controalelor în China şi Coreea de Sud influenţează negativ bitcoin”, a spus Gabor Gurbacs, director pentru strategie în domeniul activelor digitale la VanEck Associates.

Bitcoin a scăzut luni cu până la 17%, la 14.820 de dolari, cel mai mult în ultimele două săptămâni. Toate cele mai importante 10 monede virtuale, în funcţie de capitalizarea de piaţă, au avut luni o evoluţie negativă, majoritatea cu cel puţin 10%, potrivit datelor Coinmarketcap.com.

Preţul Cardano a scăzut cu 16%, iar litecoin cu până la 16%, la un minim de 230 de dolari pe unitate. Bitcoin este practic neschimbată în acest an, după ce a urcat cu aproape 1.400% în 2017.

China intenţionează să limiteze consumul de emergie pentru unii mineri de bitcoin, au declarat săptămâna trecută persoane apropiate situaţiei, aceasta putând fi o problemă pentru o industrie în care reţelele puternic consumatoare de energie permit tranzacţiile cu moneda virtuală.

Coreea de Sud a început să verifice şase bănci, inclusiv Industrial Bank of Korea, care oferă conturi virtuale unor companii care au legături cu tranzacţiile cu monede virtuale, pentru a preveni posibile activităţi de spălare de bani.

Autorităţile sud-coreene au anunţat luna trecută că vor permite tranzacţii limitate în monede virtuale, numai platformelor calificate, şi vor analiza introducerea unei posibile taxe pe câştigurile rezultate din tranzacţiile cu astfel de monede, pentru a limita specualţiile din ţară.

Cererea de monede virtuale din Coreea de Sud este suficient de mare pentru a distorsiona unele preţuri. Ripple a crescut cu aproape 4 dolari pe unele platforme coreene, în timp ce în alte regiuni este tranzacţionată la circa 2,5 dolari pe unitate.

Coinmarketcap.com a decis să excludă platformele sud-coreene din preţurile sale, ceea ce a dus la deprecierea ripple cu până la 31%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri