Mugur Isărescu: Legea dării în plată s-a transformat într-una a haiduciei

Data publicării:
MUGUR ISARESCU AGERPRES

Mugur Isărescu a sugerat că Legea dării în plată ar deschide calea şi pentru cei care au luat credite de consum, să vină cu bunurile cumpărate la bancă.

„M-aș referi și la mult disputatul subiect cu legea actuală de dare în plată. Păi cum să nu spui că nu este confuzie în societatea românească, sau cel puțin în media, dacă o lege care a fost prezentată ca fiind socială, devine pe rând o lege a dreptății. Dacă există o lege a dreptății, înseamnă că sunt și legi strâmbe, nu? Devine apoi o lege a haiduciei, asta e și mai interesant”, a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a mai adăugat: „După cei cu cheile la casă pot să vină cei cu cheile de la mașină, frigiderul pe care l-au folosit un an, îl aduc înapoi în plată. Facem un depozit de frigidere și mașini de spălat în holul băncii. În partea cealaltă mai facem și un țarc pentru animale”.

Nicolae Cinteză, şeful supravegherii din BNR, a avut o intervenţie astăzi în dezbaterea de la BNR care a generat mai multe frici pentru bancheri.

Nicolae Cinteza: „Tot cu regret spun că ce v-a spus domnul guvernator legat de legea dării în plată e doar începutul. Am văzut aseară un proiect de ordonanţă care a trecut de Senat şi care va multiplica de câteva ori efectele pe care le induce legea dării în plată. E o nebunie! Un proiect de ordin care obligă băncile să accepte rambursarea creditului în valută la cursul mediu din luna în care s-a acordat creditul”.

Isarescu: „Bine, Nicu, hai că ne spui prea mult acuma!”

Cinteză: „Nu, nu...”


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri