Mugur Isărescu, pensionar și guvernator BNR?

Data publicării:
555c67d8682ccfa38f0b8b71 1

 

“Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a devenit pensionar cu 2 luni înainte de a câştiga în Parlament un nou mandat la BNR” a scris Lucian Isar pe blogul său.

Potrivit Economica.net, informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale, Dan Suciu. “Da, s-a pensionat când a împlinit 65 de ani” a spus Suciu. Totuşi, purtătorul de cuvânt al BNR precizează că "Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu și-a depus dosarul de pensie, deși putea să o facă din 2014. Prin urmare în acest moment nu încasează nici un fel de pensie".

Isar scrisese că Mugur Isărescu ar cumula în acest moment şi pensia şi salariul. Tot Isar a scris că, din cumulul pensiei cu salariul şi cu alte venituri obţinute în calitate de guvernator al BNR, Isărescu ar încasa lunar circa 40.000 de euro. Potrivit lui Suciu, Isar "nu are nicio bază pentru a avansa suma respectivă".

Referitor la faptul că salariul guvernatorului nu apare în declaraţia de avere, oficialii BNR spun că acest lucru este legal. Agenţia Naţională de Integritate cunoaşte veniturile Guvernatorului şi primeşte fişele completate cu toate veniturile dar BNR are dreptul să nu le facă publice "ca urmare a unei prevederi dfin tratatul de aderare la Uniunea Europeană, care conferă anumite drepturi de independenţă", susține Dan Suciu. Mugur Isărescu s-a născut în 1949, aşadar în 2014 avea 65 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri