Mugur Isărescu: Volksbank România a fost o instituţie cu probleme, de la management până la risc

Data publicării:
mugur isarescu RESIZE-Mediafax Foto-Silviu Matei-1

 

Mugur Isărescu - FOTO MediafaxFoto

"Volksbank a fost o bancă cu probleme în România şi, în limitele în care putem să vorbim despre o singură bancă, v-am spus că avem limite severe de a discuta de o singură bancă, pot să vă confirm acest lucru. Problemele s-au legat de sus, de la managementul băncii, la asumarea riscurilor, la implicarea masivă în creditarea în valută şi până la final. Deci, soluţia lor a fost vânzarea - cumpărarea băncii la un preţ cu discount. Dar mai mult de atât nici nu cred că este bine să aflaţi de la BNR", a spus Isărescu, întrebat dacă apreciază că Volksbank a fost o instituţie supravegheată bine de către banca centrală înainte de declanşarea crizei.

Oficialul BNR a arătat că mai multe detalii ar putea fi obţinute de la cumpărător, Banca Transilvania, întrucât banca centrală are limite legale stricte privind tranzacţiile comerciale, inclusiv achiziţiile şi fuziunile.

"S-a negociat puternic pentru ca activele băncii să fie vândute la o valoare la care acţionarul băncii să mai poată recupera ceva, dacă se poate vorbi de recuperare (...) Nu a fost un caz fericit experienţa acestei bănci în România, cu toate că era o bancă austriacă. Se ştie acest lucru şi peste hotare şi în România", a afirmat Isărescu, citat de Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri