Năsui: Sumele vor fi bugetate pentru toate schemele de ajutor pe anul acesta. Avem un blocaj semnificativ pe schema pentru IMM-uri

Data actualizării: Data publicării:
bani lei Inquam Photo
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Toate sumele necesare pentru schemele de ajutor din acest an vor fi bugetate corespunzător, prin proiectul de buget pe 2021, a spus la Digi24 ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Bugetul e în sarcina Ministerului de Finanţe. Solicitările noastre vor fi ca sumele să fie îndestulătoare. Am reuşit să trecem ordonanţa de urgenţă pentru HORECA, ea include şi amânarea impozitului pentru primele trei luni. Nu e o amânare, nu se plăteşte acel impozit deloc. Am asigurarea că toate sumele vor fi bugetate coresupunzător pentru toate schemele de ajutor pentru anul acesta. Nu aş vrea să dau o perioadă de timp în care colegii mei de la Ministerul de Finanţe să nu se încadreze, aşa că o să las în seama lor”, a spus el.

Toate plăţile, vreau să fie foarte clar, mai ales pe măsura 1, toate plăţile vor fi făcute chiar şi până se va face bugetul”, a adăugat ministrul.

Pe de altă parte, Năsui spune că există un blocaj în ceea ce privește schema de ajutor de pandemie pentru IMM-uri, pentru că sunt aproximativ 18.000 de cereri, dar sunt procesate într-un ritm foarte lent, de 90 cereri pe zi.

Dar avem soluții, sunt patru soluții pe care le adoptăm, în primul rând una legată de STS pentru automatizarea platformei, ca să nu facă funcționarii verificări manuale care iau timp. E inacceptabil, o mașinărie face într-o secundă. Avem planul să mai luăm oameni din minister. E şi soluţia să mai apelăm la soluţii externe ca să vedem cum putem aduce forţe de muncă să soluţionăm aceste cereri. Încercăm să accelerăm cât mai mult. E foarte puţin, 90 de cereri pe zi, dar am toată convingerea că vom accelera aceste cereri”, a spus el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri