Niculae Bădălău, ministrul economiei: „Avem aur foarte mult. (...) Ne facem inele, ghiuluri”

Data publicării:
Niculae Bădălău face declarații de presă după ședinț CEx PSD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul economiei, Niculae Bădălău, a declarat miercuri seara, la TVR1, că România are foarte mult aur, dar „nu s-a vrut” ca pentru exploatarea zăcămintelor de aur să fie stabilite parteneriate public-privat. Întrebat ce resurse de aur are România și cum pot fi acestea exploatate, ministrul a răspuns, potrivit hotnews.ro: „Avem aur foarte mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, ne facem inele, ghiuluri”.

niculae-badalau-govro
Niculae Bădălău, ministrul economiei, spune că România are resurse mari de aur care nu sunt exploatate Foto: gov.ro

Ministrul spune că în opinia sa, „asocierea” în domeniul exploatării aurului este o idee bună. „Luăm firme străine, ei vin cu tehnica, noi venim cu resursele”, a subliniat Bădălău. „Se poate cu cât vine fiecare”, a continuat ministrul, întrebat de ponderea asocierii.

Niculae Bădălău a mai declarat că în această vară va avea primele contracte pentru a începe redeschiderea mineritului în România, iar primele proiecte vizează Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin și Băița. „Resursa noastră de cupru și aur, numai pe Cupru Min și Moldomin duce peste 80 de ani, trăim din ea și nu vrem să-l exploatăm. Luăm materialul și îl exploatăm bulgări afară, concentrat. Asta facem. La containere am încasat peste 100 de milioane de euro”, a susținut Bădălău.

„Încercăm să scriem acum o lege a mineritului. (...) Ne dă bani Uniunea Europeană să le închidem, pentru că nu trebuie să fim pe piață. Asta încerc să vă spun, că trebuie să fim români și să ieșim pe piață. Anul acesta, avem 220 de milioane de euro, pentru închiderea de mine”, a mai spus Bădălău.

Citiți mai mult pe hotnews.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri